Kiki's Delivery Service (Majo No Takkyûbin) -1989

Bir yönetmen düşünün... 1989 senesinde bir çizgi film yapmış ve o çizgi filmi bugün izlediğinizde hiçbir yadırgama hissetmiyor aksine daha samimi buluyorsunuz. Hayao Miyazaki'den söz ediyorum. Bu akşamki filmi ise Kiki's Delivery Service, Türkçe adı ile Küçük Cadı Kiki.

Kiki, bir cadıdır ve geleneklere göre 13 yaşında geldiğinde eğitim için 1 yıl evinden uzak kalmalıdır. Böylece kendi ayakları üzerinde duracak ve yeteneklerini geliştirecektir. O gün bugündür ve Kiki, annesinin süpürgesine atlayarak evinden ayrılır. Okyanus kenarında büyük bir şehirde kalmak isteyen Kiki, tesadüfi bu şehri bulur ve macerası başlar.
hayao miyazaki fimleri


Bu şehirde kaldığı süreçte Kiki, kendini keşfeder ve özgüven sorununu aşmaya başlar. Bu noktada kırılma noktası kahramanca bir harekette bulunmasıdır. Hareket ne mi? Orayı izleyerek görebilirsiniz. :)

Miyazaki'nin yönetmenlik yaptığı hiçbir filmden memnuniyetsiz ayrılmayan biri olarak bu film için de olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim. Filmden öğrenilecek çok güzel şeyler var. Mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz.

Ha! Kiki'nin kara kedisi -nasıl olsa bir cadı- Jiji'ye aşık olacaksınız! (Net.)

Yorumlar