Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec - 2010

Amelie tarzı Fransız filmlerini seviyorsanız bu filmi de seveceksiniz demektir. Luc Besson tarafından yönetilen ve 2010 yılında çekilen film, Fransız yapımı fantastik bir komedi.

Açıklaması alıntılarsam şöyle:

Yıl 1912. Adele, amacına ulaşabilmek için sınır tanımayan gözü kara genç bir gazetecidir. Buna Mısır’a gidip oradaki mumyalarla uğraşmak da dahildir. Bu arada Paris’te, panik yaşanmaktadır. Bir uçan dinozor cinsi olan pterodactyl'a ait 136 milyon yaşındaki bir yumurta Ulusal Tarih Müzesi'nde sergilendiği bölümde bilinmeyen biri tarafından kuluçkalanır. Yumurtadan çıkan kuş kentte terör estirmektedir.

Olay bu kuşun hayat bulmasıyla kalmıyor; Adele'in asıl hedefi olan Mısır'daki mumyalara da ulaşıyor. Adele karakteri sinir bozucu bir tip olsa da aktrist Louise Bourgoin rolüne iyi bürünmüş diyebiliriz.
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec konusu


Filmin açıklamasına ek olarak bitkisel hayatta olan kardeşini hayata döndürmek isteyen gazeteci Adele, çareyi Mısır'da Firavun'un hekiminde aramaktadır. Amacına ulaşabiliyor mu filmi izleyince göreceksiniz. :)

Filmde Titanic'e yapılan gönderme de ayrıca hoş bence. Geminin Fransa'dan hareket ediyor olması umrumda olmadı açıkçası. Netice olarak film fantasik ve absürt komedi ögeleri barındırıyor.

Son olarak film bir masal anlatıcısının yani dış sesin konuşmasıyla başlıyor ve izleyiciyi hikayenin içine alana dek susmuyor. İzleyici filmin içine girdiğinde ise dış ses aradan çekiliyor ve serüven başlıyor. Bu özelliği ile film klasik bir Fransız komesidi. Bu tarzı sevenler için bence eğlencelik güzel bir film.

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec Fragman.

Yorumlar